Uten Team Vinner Urfolkskvinne

Anonim

Internasjonal beundring har forårsaket nyhetene om en ung Tarahumara-kvinne, María Lorena Ramírez, som vant et ultramarathon i sandaler og med sin urfolksklær.

Den 22 år gamle jenta rangerte først på pallen etter å ha fullført det 50 kilometer lange Ultrail Cerro Rojo-løpet på syv timer og tre minutter. Konkurransen ble avholdt 29. april i Puebla, Mexico.

Denne bragden ble kunngjort av Facebook-siden La alle Tehuacán finne ut av det, som har ansvar for å spre relevante nyheter fra Puebla-samfunnet. I publikasjonen, laget 13. mai, ble det lagt merke til at Ramírez vant "uten en hydrasjonsvest, uten tennissko, uten lycra og kompresjonshylser." Og han la til: “Uten alle de dingsene fra dagens løper. Uten å gå rundt å legge ut milene sine på Nike, uten Facebook, vant han bare av nødvendighet.”

Maria Lorena Ramirez

Mangelen på sportsutstyr under ultramarathon av den unge kvinnen ble bekreftet av Orlando Jiménez, arrangør av dette arrangementet for andre år på rad. "Han hadde ikke noe gel, energisøtsaker, en stokk eller glass, eller de veldig dyre joggeskoene som vi alle bruker til å løpe på fjellet. Bare en liten flaske med vann, hetten og en bandana [et skjerf] på nakken hans, "fortalte Verne det spanske tilskuddet.

I denne konkurransen hadde jenta som rivaler andre 499 idrettsutøvere, fra 12 land. Hun mottok en pengepremie på 6000 meksikanske pesos (løper i løp, Ramírez er dedikert til å ta vare på husdyr; hun går 10 til 15 kilometer daglig med sine kyr og geiter. Hun regnes for tiden som en av de raskeste langdistanseløperne i Tarahumara-samfunnet.